Vuoden 2024 superruoka -voittaja!
Adukin luomuviljellyistä moringan lehdistä valmistettu moringajauhe tulee espanjalaiselta pientilalta Malagan läheltä. Moringa Oleifera on yksi ravintorikkaimmista kasveista ja se sisältääkin yli 90 ravintoainetta. Näistä 46 on antioksidantteja, A-, B-, E- ja K-vitamiineja, bioflavonoideja, aminohappoja sekä mineraaleja kuten kalsium, rauta, magnesium, molybdeeni, seleeni ja sinkki. Adukin moringajauhe on valmistettu ainoastaan kasvin lehtiosista eikä siihen ole lisätty mitään ylimääräistä. Moringajauhetta voi käyttää juomissa, smootheissa, salaateissa ja ruoanlaitossa yleisesti.
Tiesitkö? Nopeakasvuinen moringamme viljellään Andrés Martínezin pientilalla Espanjan auringon alla, jossa se tuottaa satoa aina maaliskuusta lokakuuhun. Pientila hyödyntää kasvatuksessa omia moringansiemeniä ja maata lannoitetaan luonnollisella kasvilannoitteella, jota on tilalla valmistettu jo viiden sukupolven ajan. Moringanlehtisatoa korjataan 20 päivän välein, jonka jälkeen lehdet kuivatetaan luontaisesti ja ei liian kuumassa, jotta lehtien arvokkaat ravinteet eivät tuohoutuisi.