Tuotenumero:
1913
EAN:
8717953006110
Valmistusmaa:
Alankomaat
Nettopaino:
0,015 Kg
Bruttopaino:
0,015 Kg
Käyttöohjeet:
Valmistusohje:
1. Laita yhden kefiiri-aloituskasvustopussin sisältö yhteen litraan huoneenlämpöistä maitoa (mieluiten kannellisessa lasissa) ja anna jauheen liueta. Sekoita hyvin. Anna seoksen käydä 48 tuntia huoneenlämmössä.
2. Kun kefiiri on valmistunut 48 tuntia, ota seoksesta erilleen 3 ruokalusikallista valmista tuotetta. Älä laita kefiirijuomaa jääkaappiin tai lisää siihen mausteita ennen kuin olet ottanut erilleen nämä 3 ruokalusikallista. Loppu kefiiri on valmista nautittavaksi.
3. Voit nyt valmistaa seuraavan erän kefiiriä käyttäen kolmea ruokalusikallista, jotka otit erilleen vaiheessa 2. Voit lisätä tähän erään haluamasi määrän maitoa, kuitenkin enintään yhden litran. Sekoita seosta ja anna sen käydä 24 tuntia huoneenlämmössä.
Ota jokaista uutta erää varten erilleen aina 3 ruokalusikallista kefiiriä ja toista edellä kuvatut toimenpiteet. Kun kefiiri tulee 4-5 viikon kuluttua ohuemmaksi ja vetisemmäksi, ota uusi pakkaus käyttöön ja aloita alusta. Valmis kefiiri tulee säilyttää jääkaapissa ja käyttää 48 tunnin sisällä.
Pitääkö joka kerta valmistaa litra kefiiriä? Ei, valmistat litran kefiiriä vain ensimmäisellä valmistuskerralla. Voit päättää vapaasti käyttämäsi maidon määrän seuraavien erien kohdalla.
Pitääkö minun valmistaa kefiiriä joka päivä? Ei, voit keskeyttää valmistusprosessin säilyttämällä kolme ruokalusikallista viimeisen erän tuotetta jääkaapissa ja sekoittamalla ne uuteen maitoon 48 tunnin kuluessa.
Mitä huonelämpötila tarkoittaa? Kefiiri hapattuu huoneenlämmössä 20 asteessa. Jos lämpötila on korkeampi, valmistusaika on lyhyempi. Jos lämpötila on matalampi, valmistusaika on pidempi.
Erityisruokavaliotieto:
Gluteeniton
Soijaton
Ainesosat
Dextrose, lactococcus lactis, leuconostoc, streptococcus thermophilus, lactobacillus subsp. kefyr, kefiirihiiva, kefiirisiemen mikrofloora.