Moyan Genmaicha on perinteinen sekoitus luomuviljeltyjä sencha-vihreää teetä sekä paahdettua täysjyväriisiä. Haudutettuna se tuottaa virkistävän voimaisen makean maun, pähkinäisen aromin sekä vaaleankeltaisen/rusehtavan sävyn. Genmaichan tiedetään tukevan ruoansulatuselimistöä, ja sitä nautitaankin perinteisesti aterioiden yhteydessä. Moya Genmaicha on peräisin luonnonmukaisesta viljelystä Kiusiun saarelta.
Muiden japanilaisten vihreiden teiden tavoin se on rikas katekiinien ja antioksidanttien lähde. Genmaichan juominen auttaa hidastamaan ikääntymistä koko kehossa, puhdistamaan toksiineja, alentamaan huonoa kolesterolia, pitämään sokeritasot normaalina, ylläpitämään terveitä hampaita ja ikeniä ja jopa parantamaan mielialaa. Teelehdet sisältävät hyvin imeytyvää C-vitamiinia, beetakaroteenia, foolihappoa, kaliumia, kalsiumia ja fosforia.
Tiesitkö? Legendan mukaan Hakonen shogunin palvelija tarjoili isännälleen teetä, jonka sekaan hänen taskuunsa putosi varastettuja riisinjyviä. Palvelija maksoi virheestään hengellään, mutta shogun piti mausta niin paljon, että hän päätti ottaa uuden teen pysyvästi osaksi ruokalistaansa. Näin syntyi Genmaicha, joka tunnetaan nykyään myös nimellä ”popcorn-tee”. Aiemmin sitä pidettiin alempien luokkien juomana, jotka lisätäkseen puhtaan senchan määrää lisäsivät lehtien joukkoon paljon halvempia riisinjyviä.