Moyan kukicha on luomuviljelty vihreä tee, joka on valmistettu teekasvin varsista ja oksista, jotka eivät kuulu muiden vihreiden teiden joukkoon. Ne antavat kukichalle ainutlaatuisen makean ja kasviperäisen maun, jossa on pähkinäisiä ja merellisiä vivahteita. Moya kukicha on hienovaraisesti paahdettua ja luonnostaan vähäkofeiinista, joten se sopii juotavaksi mihin aikaan päivästä tahansa. Kukichaa käytetään usein myös kylmän teen valmistukseen. Moya Kukicha on peräisin luonnonmukaisesta viljelystä Kyushun saarelta Japanista.
Teekasvin varsissa ei esiinny fotosynteesiä, joka vähentää teaniinia ja lisää tanniineja, ja siksi kukicha sisältää runsaasti tätä rentouttavaa yhdistettä ja vähän kofeiinia. Kukichaa pidetään makrobioottisena teenä sen alkalisoivien ominaisuuksien ja korkeamman kalsiumpitoisuuden vuoksi. Sitä voivat juoda lapset, raskaana olevat naiset ja vanhukset. Kuten muutkin japanilaiset vihreät teet, kukicha on runsas katekiinien ja antioksidanttien lähde. Kukichan juominen on hyväksi ruoansulatukselle. Se auttaa myös puhdistamaan kehoamme, pitämään verensokerin normaalilla tasolla, vähentämään huonoa kolesterolia ja parantamaan yleistä mielenterveyttä. Sen lehdet sisältävät helposti imeytyvää C-vitamiinia, beetakaroteenia, foolihappoa, kaliumia, kalsiumia ja fosforia.
Tiesitkö? Kukicha keksittiin Japanissa, jossa paikalliset maanviljelijät, myytyään arvokkaammat lehdet ja silmut, keittivät jäljelle jääneistä varsista ja oksista omaa teetä. Japanin kielessä ”kuki” tarkoittaa oksaa ja ”cha” tarkoittaa teetä.