Moyan luomulaatuinen hojicha on japanilainen keksintö, joka valmistetaan paahtamalla sencha vihreän teen lehtiä. Teelehtien paahtaminen antaa teelle purppuranruskean värin, ainutlaatuisen savuisen puumaisen aromin sekä pähkinäisen karamellimaisen maun. Aluksi maku on yllättävä, mutta pian sen jälkeen siitä tulee koukuttava. Hojichan ainutlaatuisessa maussa ei ole muille vihreille teille tyypillistä kitkeruutta, joka tekee siitä täydellisen vaihtoehdon mustalle teelle. Paahtamisprosessi alentaa hojichan kofeiinipitoisuutta, mikä tekee siitä yhden makrobioottisen ruokavalion suosikkiteistä ja täydellisen iltateen.
Japanissa raskaana olevat naiset, lapset ja vanhukset juovat usein hojichaa, ja se on yleinen iltatee. Hojichaa arvostetaan sen poikkeuksellisen maun ja aromin vuoksi, ja sillä on myös monia terveydelle hyödyllisiä ominaisuuksia. Kuten muutkin japanilaiset vihreät teet, hojicha on rikas katekiinien ja antioksidanttien lähde. Hojichan juominen on hyväksi ruoansulatukselle, ja se myös hidastaa ikääntymisprosesseja, auttaa pääsemään eroon toksiineista, vähentää huonoa kolesterolia ja pitää sokeritasoja normaalina. Sen lehdet sisältävät helposti imeytyvää C-vitamiinia, beetakaroteenia, foolihappoa, kaliumia, kalsiumia ja fosforia.
Tiesitkö? Lehdet paahdettiin ensimmäisen kerran vuonna 1920 Kiotossa, mistä nimi ”hoji-cha” (ほうじ茶), joka tarkoittaa paahdettua teetä, on peräisin.